Je kunt je hier inschrijven voor de clubkampioenschappen matchplay in Koudum. Deze worden gehouden op 24 oktober 2021. Zien wie zich hebben ingeschreven? Bekijk hier de inschrijflijst.

In het kort:

  • De inloop is 09:00 en we beginnen om 09:15 met de loting (kom op tijd)
  • Inleg is €17,50, hiervoor krijg je tussen de middag een heerlijke lunch
  • Iedereen krijgt een golfbal met zijn naam. Alle ballen doen we in een emmer, we halen er een voor een ballen uit en op die manier worden er poules van 4 ingedeeld.
  • Spel zal worden gespeeld over 9 holes

Wanneer je speelt volgens matchplay kan je per hole een punt winnen. Wanneer je allebei dezelfde score noteert ‘half’ je de hole, die hole speel je dus gelijk. Om het speltempo te bevorderen pak je je bal op als je de hole niet meer kunt winnen.

Je kunt ook op ieder moment tijdens het spelen van een hole de hole aan de tegenstander ‘geven’. De hole geven betekent simpelweg de hole opgeven. Dit doe je bijvoorbeeld bij hele korte putts, waarvan je zeker weet dat de ander hem gaat maken. Ook kan je dit doen als je zelf bijvoorbeeld al strafslagen hebt opgelopen.

Wanneer je matchplay speelt hoeven niet altijd alle holes van de baan uit te worden gespeeld. Wanneer je in een wedstrijd met matchplay meer holes voorsprong hebt dan dat er over zijn, ben je de winnaar en wordt het spel gestopt. Het kan dus zijn dat je de eerste 5 holes gewonnen hebt, dan kan de ander dus niet meer gelijk komen of winnen en stopt jullie wedstrijd.

Meer info over de opzet lees je onder het inschrijfformulier.


Schrijf je nu in!

Je emailadres wordt alleen gebruikt voor nieuws van de WTC.

Poulefase

We spelen de eerste fase in poules van 4 personen (afhankelijk van de opgave), waarvan de beste 2 spelers van de poule door zullen gaan naar de volgende ronde (afhankelijk van het aantal deelnemers kan het zijn dat de beste nummers 3 ook door gaan). Je speelt dus sowieso 3 wedstrijden.
Het kan zijn dat er meer dan 4 deelnemers in een poule komen. Mocht dit een oneven aantal zijn, dan heeft één speler even pauze totdat de volgende tegenstander uit de poule klaar is.

Knock-out-fase

In deze fase loten we de wedstrijden. Iedereen krijgt een golfbal met zijn naam er op, en die gaan allemaal in een emmer. Middels een lieftallige assistent zullen de achtste finales geloot worden. Verlies je deze match, dan lig je er uit. Eindigt je wedstrijd na 9 holes in een gelijke stand, dan wordt er doorgespeeld tot een van beide als eerste een punt pakt. Diegene komt als winnaar op papier.

Halve finale

In de halve finale zijn 4 personen die gaan strijden voor een finale plaats. De 2 verliezers strijden om het 3e en 4e plekje.

Ronde 4: Finale

De finale zal gespeeld worden tussen de 2 winnaars van de halve finale. Dit gebeurt natuurlijk onder toeziend oog van het aanwezige publiek!