Je kunt je hier inschrijven voor het Lentekriebels Koppeltoernooi op zondag 9 april 2023.

In het kort:

  • De inloop is 10:00 en we beginnen om 10:30 met de eerste ronde: Four Ball.
  • Inleg is €19,50, hiervoor krijg je ontvangst met koffie en wat lekkers, en tussen de middag een heerlijke lunch.
  • De eerste ronde spelen we Four Ball, de tweede ronde Texas Scramble (zie onder het formulier een uitleg over deze spelvormen).
  • Er is een bruto en een netto klassement, dus iedereen kan winnen!

Iedereen is welkom, dus neem gerust je vader, je nicht of je oma mee. Met zijn tweeën strijden jullie om de prijzen! Heb je geen partner? Geen probleem! Geef je alsnog op, dan koppelen wij je aan iemand!


Schrijf je nu in!

Lentekriebels Paastoernooi
Naam
Naam
Naam van je partner (als je geen partner hebt, hoef je dit niet in te vullen)
Naam van je partner (als je geen partner hebt, hoef je dit niet in te vullen)

Four Ball

Four-Ball is een spelvorm waarbij jij en je partner samenspelen als één partij, ieder met zijn eigen bal. De score van jouw partij voor een hole is de laagste score van jullie beiden op die hole.

Beide brutoscores van jouw partij voor elke hole moeten op een enkele scorekaart worden ingevuld. Deze gebruiken we om de nettoscore uit te kunnen rekenen voor het netto klassement.

Bijv.: Sjoerd speelt met Jeroen. Op hole 1 maakt Sjoerd een birdie, en Jeroen een par. Ze schrijven een 2 en een 3 op (voor het netto klassement), maar de laagste score (2) telt voor het bruto klassement.

Texas Scramble

Bij Texas Scramble slaan beide spelers van hetzelfde team af. Daarna kies je – tot de bal in de hole zit – naar eigen inzicht elke keer de beste bal en daar speel je om en om mee verder. Je markeert voordat je verder gaat waar de bal ligt, zodat je beide van die plaats verder kunt spelen.

Bijv.: Sjoerd en Jeroen zijn op hole 2 aangekomen. Ze slaan beide af, maar Sjoerd slaat iets te ver en Jeroen ligt net naast de green. Ze kiezen de bal van Jeroen om mee verder te spelen. Ze markeren waar de bal ligt, en chippen beide de bal op de green. Sjoerd chipt hem op 10 cm van de hole, Jeroen ligt net wat verder weg. Ze kiezen Sjoerd zijn bal om mee verder te spelen. Sjoerd putt hem erin, dus schrijven ze een par (3) op de scorekaart.

Bij Texas Scramble wordt 3/8 van de gezamenlijke handicap verrekend als het aantal slagen dat het team meekrijgt.

Bijv.: Sjoerd heeft handicap 6 en Jeroen heeft handicap 1. Totaal hebben zij een handicap van 6 + 1 = 7. De totaalhandicap van 7 wordt vervolgens vermenigvuldigd met 3/8 om het aantal extra slagen te krijgen waarmee gestart wordt.

Speel handicap in dit voorbeeld is dan: 7 x 3/8 = 3 (2,6 afgerond). De 3 extra slagen worden van de totaalscore afgetrokken om de nettoscore te krijgen.