Vandaag was de baan van Koudum het strijdtoneel van het inmiddels traditie wordende Valentijns toernooi. Een prachtig en liefdevol toernooi dat ooit begon bij de welbekende hole 19.

Een goed begin is altijd het halve werk luid het gezegde, maar dat gelde niet voor koppel Hans Kemker en Romke de Jong die zich op zaterdagavond nog tot in de late uurtjes erg vermaakten in de uitgaansgelegenheid de klink in Koudum. Na wat improviseren kon er toch nog op tijd gestart worden met de eerste ronde.

Voor een 17e februari was het een buitengewoon heerlijke dag met ontzettend veel zon. Dat was vorig jaar wel anders toen zelf de start nog uitgesteld moest worden om dan baan ontdooid te krijgen. Spelers van heel Nederland waren uit hun winterslaap ontwaakt en naar Koudum afgereisd.

Er was dus genoeg vuurwerk te verwachten en dat kwam er! Het vuurwerk kwam namelijk van Oane Risselada die in de eerste ronde twee hole in one’s maakte. “Puur geluk” hoor ik hem nog zeggen! Nou probeer het maar eens even. Top prestatie Oane!

Na de eerste ronde was het koppel Kobes/Steenwelle die de leiding pakten met 45 slagen. Maar ze werden opgejaagd door koppel Brussen/Frazer die maar met één slag minder de twee plek pakten. Het koppel uit Papendal Bosch / Heussen bezette het 3e plek met 48 slagen. Koudumer talentenkoppel de Boer/ Adema volgde met 51 slagen.

Op naar de lunch. En wat voor een! Er werd voor de spelers een lunch van topklasse voorgeschoteld. Na een klein uurtje werd de twee ronde ingezet.
En daar gebeurt iets wat wij nog nooit meegemaakt hadden. Wellicht ook heeeeeeel weinig van jullie. Ook in deze ronde werd er door Henk Nauta twee keer een hole in one genoteerd. Zo uniek dat de prestatie van Oane was, zo onwerkelijk was dit optreden van oprecht de beste seniorspeler van onze club. Wat een prestatie!

Na een klein anderhalf uur spelen kwam de eerste spelers alweer richting het clubhuis. Toen bleek topspeler Jan Haanstra ook een hole in one geslagen te hebben. En dat op één van de moeilijkste hole’s van de baan, hole 4. Na wat heerlijke snacks kwam de prijsuitreiking.

Van Mister Love kregen koppel De Vries Smit de 3e prijs uitgereikt na sterke twee ronde van 49 slagen. Twee plaats ging naar koppel Brussen/Frazer met een tweede ronde 52 slagen. Eerste werden koppel Kobes/Steenwelle na ook een bijna vlekkeloze twee ronde met 49 slapen. Vanuit de handen van Mister Love kregen zij de hartjes taart uitgereikt! Gefeliciteerd Mient Kobes & Jurgen Steenwelle!