Gisteravond was onze baan wederom het strijdtoneel van een nieuwe ronde in de zomercompetitie. We waren alweer aangekomen bij ronde 18 van 20 tellende competitie. De virtuele Strokeplay leider Declan Deckyboo’s liet gezien zijn voorsprong, deze ronde aan zich voorbij gaan. Dit was voor andere spelers een uitgelezen kans om zich te laten zien. Bij de dames categorie ligt Tetty Smit stevig aan kop met een voorsprong na vanavond van 26 slagen. Henk Nauta is de leider bij de categorie 55+ maar word nipt gevolgd door Rein Smid en Sierd De Boer. Nieuwkomer Menzo de Boer is de virtuele Stableford leider met 11 punten verschil op juniorspeler Sander de Kroon.

Terug naar gisteravond! Met 30 deelnemers waaronder een 4tal Leeuwarders op papier werd er gestart onder perfecte weersomstandigheden. Er stond wel wat wind maar dat was ook wel erg lekker omdat de zon ook wel flink aan stond. Na een aantal holes spelen was er reden voor gejuich. Op hole 17 wist Jasper “Desert Fox” Meinema een hole in one te maken. Na anderhalf uur spelen kwamen de eerste spelers weer bij hole 19 aan.

Dat er wederom enorm goed gespeeld is is al geen nieuws meer in Koudum. Dit hele seizoen worden er hier rondes neergezet waar menig NRT-speler jaloers op zou zijn. “Even” winnen in Koudum is er gewoon niet meer bij. De gehele top-5 had 54 slagen of minder. Veel minder zelfs!

Wat Leeuwarder Jasper Meinema in zijn eten heeft gehad is bij ons nog altijd een groot mysterie. Dat hij een goede ronde kan neerzetten is ons wel duidelijk maar dat hij zelf het baanrecord van Rolf Kwant evenaarde, deed ons ook even verbaast kijken. Wat een ronde! Dat hij met deze score ging winnen was hem dan ook meer dan gegund. Mient Kobes kon die klasse helaas niet bij houden maar kwam wel met een hele goede ronde 50 slagen binnen. Leeuwarders op 1e & 2e plek! Waar waren de Koudumers?? Nou die kwamen daar echt vlak achter. Sjoerd de Boer werd net 3e met 51 slagen en Joey Steenbakkers 4e met 52 slagen.

Bij de Stableford was/is het rete spannend. Leider is het klassement Menzo de Boer pakte door zijn ronde 43 punten en het 4e plek. Sjoerd de Boer & Jasper Meinema deelden het 3e plek. Gisteravond begon de avond niet goed voor Sander de Kroon. Het liep niet zie die nog tegen Mient Kobes na de eerste 9 holes. En blijkbaar was de druppel. Het hoofd van Sander ging omhoog en zijn aantal slagen omlaag. Hij werd 2e met 44 punten. Dat de junioren elke ronde weer beter worden was gisteravond wel goed te zien. Want de ronde winnaar van de stableford was namelijk ook een junior. Thijs v/d Veen deed hele goede zaken met 49 punten. Heel goed gedaan Thijs.

Op naar ronde 19!

Scores zomercompetitie ronde 18