Met 27 deelnemers op papier werd er gisteravond gestart met ronde 19 van de zomercompetitie. Lang bleef het droog maar de ronde was nog maar een paar minuten oud of het begon licht te miezeren. De gehele ronde zou dat zo blijven. Met het einde van de competitie in zicht, kan de WTC terug kijken op een prachtig seizoen met vele hoogtepunten en PR’s. Nog nooit in het 7 jarig bestaan van Pitch&Putt Koudum werd er zo goed gelopen in competitieverband.

Na anderhalf uur buitenspelen kwamen de eerste leden binnen. Je kon zien dat de weersomstandigheden toch ook wel een klein beetje invloed hadden op de scores. Michiel Semplonius verschuilde zich achter het feit dat hij “een nieuwe slag aan uitproberen was”. Ook Jeroen Adema kon zijn draai niet echt vinden. De Makkumer was zo van slag dat hij zelf een birdie of een par niet meer uit elkaar kon houden.

Bij de stablefort blijft het nog ongekend spannend. Menzo de Boer ligt nipt op kop. Sander de Kroon komt na de winst van gisteravond met rasse schreden dichterbij. Helemaal omdat Menzo de ronde van gisteravond ook nog eens aan zich voorbij liet gaan. Het verschil tussen deze beide heren is nog maar 6 punten, dat betekend dat het volgende week een spannende flight word. Sander de kroon dus de nummer 1 van gisteravond bij de Stablefort. 2e werd Jos Bouma die met 40 punten binnen kwam. De 3e plek was er voor Durk Grouwstra, Johan v/d Goot, Jasper Meinema en Bert ten Brink met 39 punten.

Bij de Strokeplay is de druk er wel wat af bij de top-3. Jasper Meinema pakte de ronde winst met een uitstekend rondje 48 slagen. Dat hij is vorm is dat mag duidelijk zijn. Dinsdag avond pakte hij ook al de winst in de competitie in Leeuwarden met een rondje 49 slagen. Jos Bouma die 2e werd, deed ook goede zaken met een rondje 53 slagen en loopt zo een klein beetje uit op Sjoerd de Boer in klassement. Jeroen Adema pakte de 3e plek met 56 slagen. De beste vrouw van het moment Tetty Smit pakte samen met Erwin Nauta en Bert ten Brink het 4e plekje met 57 slagen.

Declan McCarron is dus de grote kampioen van 2019! Met een duizelingwekkend verschil van 40 slagen met Joey Steenbakkers, die zelf de 2e plek stevig in handen heeft. Joey hoeft niet meer achterom te kijken want 21 slagen verschil met nummer 3 Jeroen Adema is een te groot gat om in een ronde nog goed te maken. Alleen de spelers die 4e, 5e, 6e ,7e en 8e staan kunnen zich nog verbeteren volgende week. De verschillen tussen deze spelers zijn klein. Dus dat word spannend volgende week!

Tot volgende week!

Uitslagen zomercompetitie ronde 19