Afgelopen zondag was ronde 4 van de wintercompetitie. Het heeft veel geregend de afgelopen dagen en de baan ligt er dan ook lekker drassig bij. Daarom hebben we natuurlijk winterregels. Je bal, die als een hangbuikzwijn in de modder heeft zitten rollen, even lekker mogen schoonmaken. Tijdens de uitleg van de winterregel kwam de vraag waar je deze niet mocht toepassen. Erwin gaf als eerste het goede antwoord en won een prijsje. Dus let goed op als de wedstrijdleiding iets vraagt, je kunt er wat mee winnen 😉.

Bunkers

Het is normaliter al vrij moeilijk om uit de bunker te komen. Maar met de regen van afgelopen tijd is de bunker kneppeltje hard geworden. Jeroen zou ze zondagochtend even dapper aanharken, maar zelfs dat lukte niet. Daarom heeft de wedstrijdleiding besloten de bunkers uit het spel te halen. Voor velen een opluchting, gratis uit de bunker! Bij hole 4 en 9 komt het vrij vaak voor dat men in de bunker ligt, maar ik zag ze nu bijna in elke bunker liggen.

PR 🥳

Met een stevige en frisse wind gingen 30 deelnemers van start. Het zou een vrij lange ronde van zo’n 2,5 uur gaan worden. Er werd veel schoongemaakt en men haalden hun bal uit de bunker. Daardoor kostte het allemaal iets meer tijd om de ronde uit te spelen. Eén iemand wist perfect met deze omstandigheden om te gaan en dat was Ypie. Zij liep een super mooie ronde van 53 slagen. Daarmee werd ze niet alleen eerste, maar verbrak ze ook nog eens haar PR binnen de competitie.

Goed, beter, best

Jullie weten allemaal nog hoe Henk zijn bal bij het HOP toernooi in de boom heeft weten te slaan. En begin deze maand sloeg Henk hem weer op een bijzondere plek, namelijk op een rode paddenstoel met witte stippen. Maar Bart Steenbakkers heeft Henk dit keer overtroffen. Hij wist met zijn bal boven op een inktzwam te komen. Nou Henk, laat maar eens zien op wat voor plek je je bal nu kunt krijgen 💪!

Precies bovenop een inktzwam