Gisteravond op de “dag van de arbeid” stond ronde 4 van de zomercompetitie alweer op ons te wachten. Met 36 deelnemers klimmen we langzaam elke ronde weer richting de 40 deelnemers. De baan was in prima staat en het beetje regen van afgelopen week had hem goed gedaan.

Voor sommigen was het een slijtageslag, maar er waren ook vele blije gezichten. Bij de Strokeplay stonden veel toppers op papier. Ook een aantal van onze bevriende baan uit Ljouwert.

De Drachtster Lammert de Wind die met het mes tussen de tanden speelde pakte de 4e plek met 56 slagen. Mient Kobes en de subliem spelende Tetty Smit pakten de 3e plek met een ronde par (54). De Ier Declan McCarron die vorige week nog won, speelde gisteravond ook weer uitstekend met een rondje van 50 slagen. Stephan v/d Berg en Koudumer topper Joey Steenbakkers waren alleen net ietsje beter dan de doorgewinterde Pitch&Putter. Joey en Stephan kwam beide binnen met een ronde van 49 slagen, ontzettend goed gedaan van de beide heren. Congrats! 

Bij de Stablefort was het Menzo de Boer die wederom de winst uit de handen van Sybrand Wiersma hield. Menzo kwam met een rondje 60 slagen binnen wat hem maar liefst 54 punten opleverde: een nieuw Stablefordrecord! Sybrand Wiersma pakte de 2e plek met 43 punten en houdt Menzo daardoor nog in het vizier. Joey Steenbakkers pakte 41 punten door zijn uitstekende ronde.

Volgende week beginnen we wat eerder i.v.m. voetbal, en is er de gelegenheid om Ajax – Tottenham Hotspur na de ronde te kijken in het clubgebouw.

Tot volgende week!