Met 40 deelnemers op papier werd weer gestart met een nieuwe ronde in de zomercompetitie. En dat betekende ook nieuwe kansen. Veel spelers pakten die kansen, want als je naar de scores kijkt is er bovengemiddeld gelopen. Lammert Fopma probeerde zijn handicap gisteravond omhoog te brengen om mee te kunnen concurreren in het Stablefort klassement (zijn score laten we achterwege). Wij waren maar wat blij om te zien dat Jan Wesselius weer van de partij was.

Bij de Strokeplay zat de gehele top-10 onder de 60 slagengrens. Joey Steenbakkers, die als geduchte tegenstander van Declan McCarron wordt gezien, moest gisteravond genoegen nemen met een 7e plek en dat met 55 slagen! Er waren veel spelers on fire gisteravond! De 3e plaats moest gedeeld worden door maar liefst 4 spelers. Jeroen Adema, Sietze v/d Goot, Bart Steenbakkers en Lammert de Wind. Lammert moest bij de 3e hole (beruchte hole 9) een 6 noteren. Een mokerslag voor sommige hardcore Pitch&Putt spelers. Maar niet voor Lammert, hij wist (eindelijk eens) het hoofd koel te houden en daarna nog 5 birdies te maken, waardoor de 6 op hole 9 al lang weer vergeten was aan het eind van zijn ronde. De 2e plaats was voor de beste vrouw van de avond en topper van de avond, deze titel ging naar Tetty Smit met een score van 53 slagen. De Strokeplay ronde winst ging weer eens naar de Ier Decklan McCarron. Zijn 5e ronde winst alweer van dit seizoen, en daarmee lijkt het er steeds meer op dat ie het kampioenschap in de tas heeft.

Bij de Stablefort lag het gisteravond ook weer erg dicht bij elkaar. Dat het niveau ook weer erg hoog was, was te zien aan de scores. De gehele top-5 zat in de 40 punten. De familie Wesselius pakte gezamenlijk het 4e plekje met 41 punten. Gerrit-Jan v/d Bos en Jesse Rinia van Nauta deden ook goede zaken met 42 punten wat hun het 3e plek opleverde. Dat Bart Steenbakkers op de weg terug is was gisteravond ook goed te zien. Met een rondje par en 43 punten was er voor hem het 2e plek. Maar de winst ging naar de buurman van de baan Sietze v/d Goot en Junior topper Sander Kroon. Ze kwam beide uit op 44 punten en een prachtige 1e plek.