Vorige week woensdag was ronde 8 aan de beurt van de zomercompetitie. Met 44 deelnemers was het weer eens lekker/gezellig druk rond op onze competitieavond. Onder de deelnemers ook een mooi aantal Leeuwarders. Het was ook weer een mooi om te zien dat Douwe de Bruin en Jan Wesselius zich weer op de baan wagen.

Met de gehele top-5 onder de 60 slagen grens, moest je weer eens van goede huize komen wou je erin terecht komen. 4e werden Bert ten Brink (P&P Leeuwarden) en onze eigen Sierd de Boer die met 56 slagen van de baan kwamen. Voor Jos Bouma en de Ier Declan McCarron was het 3e plek met 55 slagen. Douwe de Bruin en Hans Bakker werden 2e met een ronde par (54). Hans wist niet wat hem overkwam doordat hij birdie na birdie maakte. De eerste plaats moest gedeeld worden met 52 slagen door Joey Steenbakkers en Jeroen Adema.

Bij de Stablefort was het ook weer ongekend spannend. De spelers zitten allemaal zo dichtbij elkaar. Bert ten Brink en Sierd de Boer pakten hier een 4e plek met 42 punten. Hans Bakker die een super ronde doormaakte pakte daardoor het 3e plek met 43 punten. Oane Risselada liet ook maar weer eens zien dat het er echt wel inzit door met 45 punten het 2e plek te pakken. De verrassing van de avond was toch wel Piebe de Boer. Piebe kwam door een ronde 68 slagen op een score van 47 punten en dat was meer dan voldoende voor de welverdiende eerste plaats.

Na de ronde werd door de WTC nog de prijzen van de wintercompetitie uitgereikt aan de winnaars:

Strokplay        

  • 1e Joey Steenbakkers
  • 2e Bart de Boer
  • 3e Tjitske de Jong

Stablefort

  • 1e Oane Risselada
  • 2e Bart de Boer
  • 3e Rein Smid

Birdekampioen        

  • Bart de Boer