Afgelopen woensdag onder een prima weeromstandigheden werd ronde 9 van de zomercompetitie gespeeld op de prachtige geprepareerde baan van Koudum. De regenbuien hebben de baan meer dan goed gedaan. Met 36 deelnemers op de lijst gaf wedstrijdleider Sjoerd de Boer het startschot.

Een goed begin is het halve werk, dat gold voor onze Ier Declan. Hij stond bij zijn starthole maar kwam er achter dat zijn (golf)ballen nog in het clubhuis lagen. Ook voor Henk Nauta gold dit gezegde, hij had al na 2 holes spelen een 6 op de kaart staan. Voor vele en ook voor Henk meestal einde topronde. Maar hij ging niet bij de pakken neer zitten, en zorgen binnen 9 holes dat die 6 alweer verdwenen was door 7!!! birdies te maken.

Wat er met de bal van Jeroen Adema op hole 9 gebeurde is nog altijd geen verklaring gekomen. Hij dacht de bal daadwerkelijk headfirst in de bunker te hebben geslagen, maar bij aankomst lag hij helemaal niet in de bunker. Wat er gebeurd is? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen.

Na een anderhalf uur spelen waren de meeste spelers alweer gearriveerd bij hole 19. Daar bleek dat Sander Kroon zijn Bogey bingokaart vol had gespeeld en een prijs mocht uitzoeken. Dat was niet de enigste prijs die deze topper in wording pakte die avond. Hij kwam met een score van 67 slagen van e baan wat hem 47 punten opleverde en een dik verdiende eerste plek. En ander aanstormend talent Oane Risselada pakte keurig het 2e plek met 43 punten. Voor birdiemachine Henk Nauta was daar het 3e plek met 42 punten. Jesse Rinia van Nauta en Dick Bellinga pakte met 41 punten het 4e plek.

Bij de Strokeplay werd er ook weer sterk gespeeld. Je moet nu langzamerhand steeds beter je best doen wil je in de top-10 komen. Iedereen lijkt met sprongen vooruit te gaan in hun spel. Prachtig om te zien. Tjitske de Jong die altijd constant speelt kwam nu (alweer) met 57 slagen van de baan. Goed voor 4e plek. Keukenboer Bart en Jos Bouma kwam met 56 slagen binnen wat hun het 3e plek opleverde. Sjoerd de Boer en Henk (Birdie) Nauta pakten het 2e plek met een ronde par. Maar ze leken onvangbaar woensdagavond. Met 50 slagen op eenzaamhoogte staan Joey Steenbakkers en Declan McCarron die er met de winst vandoor gingen.

Tot volgende week.