Afgelopen woensdagavond was onze wekelijkse competitieronde op de steeds maar mooier wordende baan in Koudum. Met 36 deelnemers op papier, waaronder een gezellig 3tal uit Leeuwarden werd er gestart! Van te voren had het nog even flink geregend waardoor het heerlijk vertoeven was op de baan. 

Wat ons de laatste tijd erg opvalt is het hoge niveau op onze baan. Elke ronde weer staan wij er versteld van hoe goed hier word gelopen. Ook deze ronde werd er weer flink uitgepakt door de spelers. Liep je een ronde 62 slagen? Moest toch maar genoegen nemen met het 10e plek. De gehele top-5 zat onder 58 slagen. Hole in one’s werden er niet helaas gemaakt maar PR’en werden er wel gelopen. 

Bij de stablefort waren het Sander de Kroon en Michiel Semplonius die het 4e plek pakten met 42 punten. Dick Bellinga deed ook hele goed zaken met 43 punten, wat hem een 3e plekje opleverde. Rond Johan v/d Goot was het lange tijd even stil, maar deze ronde deed hij weer van zich spreken door het 2e plek te pakken met 44 punten. Menzo de Boer en Jelle v/d Werf gingen er met de winst van door met een score van 46 punten. 

Bij de strokeplay was ook het nodig vuurwerk te zien. Met z’n 4e Bart Steenbakkers, Joey Steenbakkers, Johan v/d Veen, Jelle v/d Werf kwam ze met de zelfde score van 56 binnen wat het 4e plek betekende. 3e werden Mient Kobes en Michiel Semplonius met een rondje par  (54). Declan McCarron pakte het 2e plek met een keurige 52 slagen. Hij kon helaas niet voorkomen dat Stephan v/d Berg net wat beter was met 51 slagen, en dat leverde Stephan het 1e plek op. 

Tot Volgende week