Afgelopen woensdagavond was het de beurt aan ronde 11 van de zomercompetitie. Qua regen zijn wij tot nu toe aardig ongeschonden uit de strijd gekomen. Elke keer was het net voor de ronde of er na raad. Maar helaas deze keer moesten er wel degelijk rekening mee houden dat wij een bui op ons pet zouden krijgen. 

Bart de Boer, voor birdie?

Nadat alle 35 deelnemers zich hadden aangemeld werd dan ook snel gestart met de ronde om zo de bui voor te zijn. Al na 9 holes spelen vormden er enorme wolkenpartijen (zie foto’s) zich boven de baan en werd het ineens bijna helemaal donker. 3 hole’s voor het einde barste het los, en werd er door de WTC de beslissing gemaakt om iedereen tijdig van de baan te halen. Na 20 minuten duurde plensbui kon en werd er weer verder gespeeld om die laatste hole’s af te maken.   

Bij de strokeplay lijkt er nog geen einde te komen aan het hoge niveau dat er gespeeld word. Want ook deze ronde werd er weer flink gescoord. 4e plek waren voor Lammert de Wind, Jeroen Adema en Jos Bouma die alle drie 56 slagen hadden. 3e plek was Erwin Nauta met 55 slagen. Sjoerd de Boer en Meint Kobes waren net een slag beter, met een ronde par (54). Maar het eerste plek ging ook deze ronde dik verdiend naar de heren Joey Steenbakkers en Declan McCarron met een waanzinnig rondje 50 slagen. 

Bij de stablefort werd er ook op de scherps van de smeedde speelt. De gehele top-4 zat dan ook weer in de 40 punten grens. 4e werden Lia Wesselius, Sierd de Boer, Sjoerd de Boer en Johan v/d Goot met 40 punten. 3e werden Berend-Jan Wesselius en Durk Grouwstra met 44 punten. Man in vorm Oane Risselada pakte het 2e plekje met 45 punten. Maar de topper van de avond was toch echt wel Jesse Rinia van Nauta, die met een ronde 57 slagen net buiten de top 4 viel. Maar door zijn PR ronde was hij wel de ronde winnaar bij de stablefort met 46 punten en de Topper van de avond!! 

Op naar volgende week!