Onder perfecte weersomstandigheden werd gisteravond de 12e ronde alweer van de zomercompetitie gespeeld. Nadat afgelopen dat de tempratuur naar ongekend hoogtes steeg, was het gisteravond prima vertoeven op de baan. Met 38 deelnemers waaronder nieuwkomer Douwe Reitsma uit de Easterein werd er door de WTC het startschot gegeven. 

Op de prachtige Hole in one van Jesse Rinia van Nauta na, bleven echte opmerkelijke gebeurtenissen bleven helaas uit. Wel kon je goed zien dat extreme tempraturen van de afgelopen dagen zijn tol begonnen te eisen bij de sommige leden. De scherpte en concentratie ontbrak, en dat heb je meestal wel nodig om een goede ronde te kunnen neerzetten. 

Na een klein anderhalf uur spelen kwamen de eerste snellere spelers alweer richting het clubhuis. En daar bleek er dat toch ook wel spelers waren die een hele goede score wisten neer te zetten. Zoals we al weken achter elkaar schrijven over het hoge niveau, was dat deze ronde ook weer niet anders. 

Bij de strokeplay bleek Ypie Semplonius een wereldronde van 55 slagen geproduceerd te hebben. Wat haar het 4e plek opleverde en beste vrouw van de avond. Ex-beroepsvloeker/Klusser/Docent/Rapper/verschikkelijkefanatiekepitchenputtspeler Bart de Boer die 3e werd, kwam met een hele goed rondje par binnen. Jos Bouma beleefde ook een prachtige avond doordat hij zijn stokoude PR van 53 slagen eindelijk na 7!!!! jaar wist te verbeteren met 2 slagen. Niks leek meer in de weg te staan voor zijn eerste ronde winst van de competitie, omdat Joey Steenbakkers met 56 binnen kwam. Maar toen kwam de doorgewinterde Pitch&Putt speler uit Ierland weer om de hoek kijken met een ronde van maar liefst 46! slagen. En pakte daardoor de volle winst hier in Koudum. 

Bij de stableford moest hij zijn eerste plek wel delen met een ook heel sterk spelende Berend-Jan Wesselius. De beide heren konden 43 punten bijschrijven. Ypie & Jos pakten bij 42 punten. Sybrand Wiersma & Bart Steenbakkers pakte met 41 punten het 3e plekje. Bart zag bijna zijn ronde letterlijk ten onder gaan bij hole 14 waar bij 9 slagen nodig had. Maar zijn wilskracht was enorm en kwam met een ronde 59 slagen uiteindelijk binnen. Bart de Boer pakte 40 punten en daarmee ook het 4e plek. 

En daarmee is er weer een ronde voorbij! Tot volgende week!