Zondag 14 juli, 09:00 ‘s ochtends en met een paar druppeltjes regen zijn de 24 deelnemers er klaar voor om de strijd met elkaar aan te gaan.

Iedere deelnemer heeft een golfbal gekregen waar hij/zij zijn/haar naam op moest schrijven, waarna de golfbal met naam in een emmer werd gedaan. Door middel van het welbekende ballenselectiesysteem zijn daarna de poules ingedeeld.

Poules en uitslagen

Na ieder 3 ronden te hebben gespeeld, kwam iedereen binnen bij het clubhuis. Wie o wie zouden er allemaal door gaan? De WTC nam de schade bij iedereen op, waarna de indeling voor de knock-outfase kon worden gemaakt. De afvallers gingen uiteraard niet met lege handen naar huis, zij mochten het verrassende prijzenspel spelen. Velen dachten dat de TV, waar alles op was te bekijken, een touchscreen was, maar geen zorgen, de TV maakt het naar omstandigheden goed. Tevens was er een verrassing voor de afvallers. Voor de knock-outfase had de WTC 16 deelnemers nodig, maar er waren door het aantal poules 12 deelnemers. Na het opnieuw toepassen van het ballensysteem kregen Jelmer Sinnema, Herman Gaarman, Bart de Boer en Tineke Wijnja een tweede kans. Een van deze vier heeft die kans heel goed benut, maar daarover later meer.

Na de indeling van de knock-outfase kon iedereen genieten van een weer zeer uitgebreide lunch. De kippenvleugeltjes waren ook weer aanwezig, al leverde dat bij sommigen wel wat gripverlies op. Met volle buikjes gingen 16 deelnemers op willekeurige holes van start met de eerste ronde van de knock-outfase.

8ste finales en uitslagen (kolom in het midden zijn de holes waarop men startte)

Tijdens de 8ste finales werden de wolken met her en der een spatje regen omgeruild voor een blauwe lucht met een lekker zonnetje. We zagen de deelnemers met jas aan de baan ingaan en bij terugkomst kwam vrijwel iedereen zonder jas weer binnen. De één met een grijns op zijn gezicht, de ander niet. Ook nu voor de afvallers weer een kans om iets moois te winnen in het prijzenspel, waarna zij de middag konden voortzetten met een alcoholische versnapering.

De kwartfinales werden ingedeeld. Wie speelde tegen wie? De spanningen liepen al aardig op. Vooral de vraag wie tegen de gedurfde kampioen van vorig jaar moest. Het was Hein de Vries die het mocht opnemen tegen zijn thuisbaangenoot Mient Kobes. De andere kwartfinalisten haalden opgelucht adem…

Kwart finales en uitslagen (kolom in het midden zijn de holes waarop men startte)

Ook deze ronde leverde weer een aantal afvallers op. Zij kregen een heerlijke sûkerbôle, welke Hein had meegenomen. Dit begint ook al een bekend fenomeen te worden in Koudum als Hein er is. Hein, nogmaals bedankt!

Op naar de halve finales. Wiebe mocht het tegen Bart opnemen en Mient tegen Sjoerd. Vier aan elkaar gewaagde opponenten die er alles aan deden om de titel te bemachtigen. Wiebe en Bart gingen van start op hole 1, waarna Mient en Sjoerd volgden.

Wiebe en Bart begonnen beide met een keurige birdie op hole 1. Na het applaus van het aanwezige publiek konden de heren door naar hole 2. Daar sloeg Wiebe de bal over de green en dat bezorgde hem de nodige moeilijkheden. Bart profiteerde daar optimaal van en kwam op 1-up. Ook op de resterende holes had Wiebe de afstanden niet helemaal te pakken en wist Bart bij hole 7 de winst veilig te stellen en kwam met 3-2 van de baan.

Voor Sjoerd zijn eerste keer dat hij met meelopend publiek speelde, maar hij bleef gefocust en probeerde het publiek bij de greens zo weinig mogelijk te raken. Uiteindelijk moest hij het afleggen tegen Mient doordat hij bij hole 9 de bal in de bunker sloeg. Mient stond op dat moment op 1-up. Alhoewel Sjoerd het lukte de bal uit de bunker en op de green te krijgen, mocht dat niet meer baten voor het resultaat. Mient ging op naar de finale om zijn titel te verdedigen!

Halve finales en uitslagen

De finalisten zijn bekend, Mient en Bart namen het tegen elkaar op voor de beker. De gebroeders de Boer mochten vechten voor de 3e en 4e plaats. In plaats van 9 holes speelden de finalisten nu 18 holes.

Wiebe en Sjoerd gingen van start en Sjoerd kwam al snel op 2-0 achterstand te staan. Deze twee spelers waren zeer aan elkaar gewaagd. Complimenten voor Wiebe, die al een aantal weken niet had gespeeld en dan zo ver is gekomen. Uiteindelijk kon Sjoerd weer terugkomen en kon hij Wiebe verslaan op hole 16 met een chip-in. Dat betekende een 4e plaats voor Wiebe en een 3e plaats voor Sjoerd.

De strijd tussen Mient en Bart ging er hard aan toe. Op een gegeven moment stonden ze beide te schreeuwen op hole 13. Bart maakte daar een birdie vanaf een niet al te gemakkelijke plek, waarna hij dat op geheel eigen wijze duidelijk maakte aan het publiek en zijn medespeler. Maar Mient liet dat niet zomaar over zich heen gaan en maakte keihard ook een birdie. Ook Mient liet dat even horen aan iedereen. Vol adrenaline gingen ze verder naar hole 14. Op hole 17 stond het 2-up voor Mient en moest Bart dus aan de bak. Bart maakte daar uiteindelijk een par. Mient ging op dat moment ook voor een par en kon de titel al ruiken. Maar Mient mist zijn putt voor par en Bart krijgt de kans om terug te komen in de strijd om de eerste plek. Beide heren wisten bij hole 18 niet op de green te komen. De kansen zijn gelijk, maar onvoorspelbaar en toen kwam het op het chippen aan. Bart mocht als eerste laten zien of het hem lukte om de bal bij de pin, dan wel in de hole, te krijgen. Helaas voor Bart slaagde hij daar niet in en verloor hij de hole. Mient heeft daarmee zijn titel verdedigd en mag dat volgend jaar nogmaals doen.

Uitslagen finales

De prijsuitreiking was weer een feest, want de kok had een lekkere apfelstrudel voor iedereen gemaakt. Er was ook een hole-in-one en die werd geslagen door Michiel Semplonius op hole 1. Op de 4e plaats is Wiebe terecht gekomen en hij won de laatst overgebleven sûkerbôle, daarnaast mocht ook hij het prijzenspel doen en won een borsteltje om zijn clubs mee schoon te maken. Sjoerd is op de 3e plaats geëindigd en heeft daarmee de 3e prijs en een fles wijn bemachtigd. Bart bemachtigde op zijn beurt de 2e prijs en ook een fles wijn. En Mient, die won de 1e prijs en een fles wijn. Natuurlijk komt zijn naam voor de 2e keer op de wisselbeker te staan.

De winnaars Bart de Boer (2e), Mient Kobes (1e) en Sjoerd de Boer (3e)
[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_thumbnail” number_of_columns=”3″]